Vegoburger

Posted by | augusti 20, 2017 | Food & Recipes | 4 Comments

Jag har bestämt mig att dra ner på kött ytterligare. Det finns ju faktiskt inga ursäkter, och jag känner att jag inte varit hård nog mot mig själv. Köttindustrin är sinnessjuk, och varken djuren, miljön eller människokroppen mår bra av denna sjuka industri.
Det svåraste för mig är att hitta recept och inspiration, särskilt till vegansk mat (ägg- och mjölkindustrin är ju inte mindre sjuk direkt).

Daniel och jag såg en ny dokumentär som heter What The Health (länk om du klickar på namnet), som tydligt visar sambanden mellan vår extrema köttkonsumtion och diabetes, bröstcancer och tjocktarmscancer. Den bevisar också hur folk som gått över till växtbaserad kost t.o.m blivit botade från sina besvär. Se den, den är sjukt intressant och framför allt viktig.

Jag tänker börja med att se kött som en lyx. Att om jag någon gång äter det, så är det special occation. Min stora svaghet är egentligen skaldjur och fisk, och jag tror att det är lättare för mig att gå till vegetariskt om jag inte gör förbud, utan låter växtbaserad kost falla naturligt, och vet att OM jag någon gång vill äta en viss kött/fiskrätt, så är det okej, för det är ett undantag. Jag har sammanlagt 2-3 kötträtter jag verkligen älskar men samtidigt inte äter så mycket, och kanske 4-5 fiskrätter. Är jag supersugen på detta så får det bli av, men allt detta dagliga köttättande måste trappas ner, jag kan inte låta mig äta kött på dethär sättet.

Om någon här har tips på veganska recept så får ni hemskt gärna länka i kommentarsfältet. Tipsa om bloggar/instagramkonton/webbsidor. Det skulle uppskattas såå mycket, för jag vill verkligen försöka! I vårt fall är det svårt att hitta framför allt bra mellanmål till Daniel, som äter mycket och behöver få i sig en del p.g.a sin brottning. Han kör mycket keso till mellanmål och frukost, så har någon tips på alternativ så uppskattas det enormt. Vi har hittills bara hittat recept på bars och smoothies och det är ju inte riktigt lika mättande.

Igårkväll blev det inte veganskt men vegetariskt. Och det blev seriöst bland det godaste jag ätit! Daniel gjorde hamburgare på brynt halloumi istället för kött, stekt Max-bröd, coleslaw, tryffelmajonäs, avokado och annat gott.
Testa detta, ni kommer INTE ångra er!!
DSC03824
DSC03828
DSC03832

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.