Vegetarisk lasagne

Posted by | maj 07, 2017 | Allmänt, Food & Recipes | 5 Comments

Hej! Det är ju så att jag är inte vegetarian själv, men jag äter mer och mer vegetariskt för djurens skull, för miljön, och för min egen hälsa (men mest för djuren). Och ni som kikar in här ibland vet ju kanske att jag alltid lägger ut de recept jag gör, och det är egentligen för att jag tycker det ska finnas ett brett utbud av recept och tips för de som är vegetarianer eller faktiskt vill försöka bli det, men inte har så mycket idéer.
(jag har alltid på ”Halv 8 hos mig” på TV i bakgrunden också så att jag kan låtsas att jag är med i programmet :,)

Här kommer ett litet recept jag gjorde på en vegetarisk lasagne! Detta behöver du för en stor form;
2 pkt hackat spenat (som du tinar alldeles innan det ska användas)
2 rödlökar
1 burk tomatsås (jag brukar köra Dolmio med smak av vitlök)
3 vitlöksklyfor
2 burk soltorkade tomater
1 pkt lasagneplattor
1-2 mozzarella
2 burkar Bchamelsås (Dolmio har det också! Om du inte vill/orkar göra egen)

Hacka rödlöken, pressa vitlöken, och börja stek det lätt i en panna med smör. sänk värmen och tillsätt tomatsåsen och spenaten, och låt det puttra någon minut. Detta blir basen till din lasagne, istället för köttfärs.

Nu kan du bygga din lasagne, och gör såhär;
1) Lägg ett lager med plattor i botten på formen.
2) Sprid ut din spenatröra över plattorna, och på detta häller du sedan bechamelsås.
3) På med ett gäng plattor igen, och soltorkade tomater.
4) Häll ett lager till med spenatröra över plattorna.
5) Lägg på ett lager med plattor till, och häll över bechamelsås. Tänk på att täcka kanterna ordentligt med sås, så att inte de blir hårda i ugnen!
6) Krydda toppen med salt& peppar och chilliflakes, och fördela till sist mozzarellan över lasagnen. In i ugnen på 200 grader ca.25 minuter.
KLAAAART

DSC02363
DSC02364
DSC02377
DSC02385

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.