Nordens Ark

Posted by | maj 03, 2017 | Travels & tours | 7 Comments

När jag fyllde år i februari så sa en av mina närmsta vänner Lisa att hennes present till mig var något vi kunde göra först när våren dök upp. Och denhär veckan är det ju så sjukt fint väder (och varmt) så hon sa åt mig igårkväll att träffas kl.08 på centralen. Där dök jag upp och fick morgonkaffe, och sedan åkte vi 2 timmars bussresa iväg till Nordens Ark! Lisa är ju naturskyddsfotograf så vi båda har ju vår kärlek till djur gemensamt, och hon visste att jag aldrig varit på Nordens Ark innan. Hon har dessutom jobbat där och b.la fotat lite för dem, så vi hade en heldag där och hon guidade mig runt och berättade om deras olika projekt och tillvägagångssätt för att hjälpa djuren. Många av de arter som Nordens Ark har är arter som håller på att dö ut/hotas av tjuvjakt, så det Nordens Ark b.la gör är att de bedriver uppfödning och djurskydd/vård. En del arter kan de så småningom släppa ut, vilket känns fantastiskt och helt rätt i tiden!
De nordiska lantraser de har är där för bevarandearbete, och de hjälper även till att hålla landskapet öppet, djuren får alltså beta fritt varje år i ”Ekoparken” (den park som Lisa arbetade i) Läs gärna mer här du är lika intresserad av detta som jag!

Lisa hade med sig matsäck så det blev en lång dag, väldigt väldigt uppskattat! Daniel ska vara tacksam att jag inte kom hem med 50 djur..
tiger
ekorre

thumbnail_IMG_4775
Foto av Lisa Sihlberg
LS_IMG_6672

LS_IMG_6671
LS_DSC02226-Redigera
Alltså jag hoppas det är såhär himlen ser ut…. fullt av djur<3 Ren kärlek! (angående färgen på huvudet så är det en märkning de måste ha så man håller koll på vilka som är vilka)
wow

thumbnail_IMG_4765
thumbnail_FullSizeRender

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.