Julklappstips (klappar som gör skillnad)

Något som berör mig oerhört mycket är orättvisor här i världen. Ni som läser min blogg vet att jag gärna engagerar mig i djurrättsorganisationer och skänker pengar dit, men på senare tid har även människors öden berört mig lite extra. Som igår, vi hade en fantastiskt mysig kväll på Liseberg, och gick hem när vi började frysa ordentligt. Vid utgången passerade vi en person som satt invirad i en filt på marken och tiggde. Det öste ner snö och var riktigt blött och kallt, och jag kände mig så jäkla dum som gick runt och klagade på kylan. Tiggaren fick mina vantar men det räcker ju inte, och jag fick hålla tillbaka tårarna på vägen hem.
Oavsett om det tiggeriet är organiserat eller inte så är det inte det livet den personen ska ha. Oavsett om den fått sätta sig där på marken för att någon tvingat den, eller för att den måste tigga på egen hand. Ingen ska behöva sitta sådär ute i kylan på marken, och man får inte gå förbi oberörd. Det hugger verkligen i hjärtat, vi får inte blunda. Det minsta man kan göra är att iallafall le åt dem och visa att man ser, det kan lika gärna vara du eller jag om sitter där en dag. Tänk att sitta där en hel dag i kylan, och folk bara går förbi dig..

Det är juletider, dags att göra skillnad!❤

I dethär inlägget tänkte jag tipsa om julklappar att ge bort (till dig själv eller till någon annan), som gynnar en människa eller djur i nöd. Och jag kommer bara tipsa om dem jag verkligen kollat upp och själv skänkt till!
(observera att inlägget INTE är ett reklaminlägg)

1.) Ge en gåva till World Animal Protection!
Man kan förslagsvis välja att bli månadsgivare (det är jag och man får jättefin uppdatering kring vart pengarna går och hur deras arbete fungerar!) Man kan också skänka en engångsgåva, vilket exempelvis kan vara en fantastisk julklapp till en annan djurälskare! T.ex ”God Jul! Jag vet att du brinner för djurens rättigheter, och har en speciell kärlek för björnar. Därför har jag skänkt 350 kr till förmån för dem!”
Här kan du läsa mer om World Animal Protection Sverige

2) Ge bort en kasse julmat till en behövande familj via Giving People!
Genom Giving People kan man skänka exempelvis en kasse mat eller en julklapp till någon som har det sämre ställt här i Sverige. Organisationen ser till att undersöka så att dem som söker hjälp verkligen är i behov av det, så att du vet att din gåva kommer till rätt person. I början på månaden swishade jag 300 kr, det var priset för en julmatskasse!
Här kan du läsa mer om Giving People

3) Ge en julklapp som räddar barns liv hos Unicef!
Med tanke på flyktingkrisen och hur världen ser ut idag så känns denhär julklappen väldigt aktuell och viktig. Via Unicef kan du beställa olika ”paket”, till exempel svältkatastrofpaket för 400 kr, som innehåller varor för att hjälpa barn som riskerar att dö av undernäring. Så du kan verkligen vara anledningen till att ett barn överlever December!
Här kommer du till Unicef gåvoshop

4) Ge bort ett gåvobevis hos SOS Barnbyar!
Genom att köpa ett gåvobevis hos Sos Barnbyar så bidrar du ekonomiskt med att se till att barn växer upp bland trygga vuxna, och får en hjälpande hand, och en trygg uppväxt. En enormt fin julklapp att ge bort till någon du tycker om!
Här kan du köpa ett gåvobevis

Hoppas ni hittar en organisation som faller er i smaken, och på så vis ger bort en riktigt fin julklapp <3

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.