Fantastiska Therese Lindgren

Hej!
Jag har nu 1 vecka då jag bara är hemma med Bond, så att vi får ordentligt med tid tillsammans. Han är helt fantastisk, min fina lilla spanjor❤
Allt är nytt för honom och vi tar det i hans takt helt enkelt.

thumbnail_IMG_9071
thumbnail_IMG_9416
Nu när jag har så mycket tid över så har jag laddat ner en ljudboksapp så att jag kan lyssna på Therese Lindgrens bok ”Ibland mår jag inte så bra”. Alltså, denna människa…hon blev nog min största förebild över en dag. Hon som vågar stå upp för sig själv, berätta allt om psykisk ohälsa, HSP (Highly Sensitive Person), och som genom sin bok vill visa att det inte är tabu att våga erkänna att man inte alltid mår så bra.
Jag känner igen mig i så mycket av det hon skriver och man känner ibland att hon sätter ord på känslor man själv inte hittat orden för. Jag kände igen mig särskilt i det att hon kunde känna skam och ångest över vissa minnen som inte ens var hennes fel, och som ingen annan gjorde en stor grej av, bara hon. Att situationer kan uppfattas så olika beroende på vem du är. Det känns som att ”den här generationen” lyfter fram psykisk ohälsa lite mer än man gjorde förr, och det behöver inte betyda att man mår sämre nu än den äldre generationen gjorde i vår ålder, utan bara att man vågar prata mer om det nu.

Hon är så förbannat cool och mäktig som delar med sig av sina panikångestattacker, förebyggande tips och råd, och mycket mer. En riktig förebild. Kan varmt rekommendera att lyssna på när hon berättar sin bok. Den är ca.3 timmar lång, och jag har lyssnat på den på repeat dagarna ut (Bond med, så att han får lära sig lite svenska hehe)
thumbnail_IMG_9189

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.